Търсене


Направете избор на гумите по размер по-горе.

Търси

EU Етикет на гумата

Обяснение за новите EU етикети за гумите

РЕГЛАМЕНТ (EC) No 1222/2009 на Европейския парламент  и на съвета изисква всички гуми* произведени след Юни 2012 и се продават в EU от Ноември 2012,  или да имат етикет или да бъдат придружени от такъв на местата на които се продават. Този етикет съдържа информация за три важни критерии, които  формират основата за оценка на показателите на гумата: сцепление с влажна повърхност, горивна ефективност и външен шум. * Обхвата на новия регламент включва гуми за леки автомобили, лекотоварни автомобили и тежкотоварни камиони.

Пример за новия EU етикет на гумите може да се види в дясно.

Повече информация за новите правила за етикирането на гумите, както и списък с често задавани въпроси е на разположение от Европейстака Асоциация на прозводителите на каучук. www.etrma.org

3 критерии:

  1. Горивна Ефективност
  2. Сцепление с влажна повърхност
  3. Външен шум

Характеристики на гумата

Европейският етикет на гумите е добър индикатор за основните характеристики на гумата. Въпреки това, той е далеч от края на историята. Вашата безопастност и комфорт изискват най-добрите характеристики от вашите гуми при всякакви условия и за целият им жизнен цикъл.

Toyo Tires правят всичко възможно да задоволят своите потребители  чрез създаването на продукти, които надвишават техните очаквания. Характеристики на гумата, които не са включени в етикетите, са проверени вътрешно от техниците на Toyo Tires и могат да бъдат проверени според проведени тестове на водещи автомобилни списания.

Toyo Tires обръщат внимание на много параметри които не са обхванати от новия етикет при проектиране, разработване, тестване и изграждане на неговите гуми: управление на мокра настилка, характеристики на спирачния път при суха настилка, стабилност при висока скорост, устойчивост на аквапланинг, устойчивост на износване, комфорт и шум във вътрешността.

При зимните гуми, Toyo Tires също разработва съвременни съединения и технология на борда да гарантира стабилност при управление, спиране и искорение при ниски температури, на сняг и лед.

Взети заедно, всички тези критерии разказват истинската история зад първокачествените продукти на Toyo Tires, и ви напътства при закупуването на най-подходящите гуми за вашия стил на шофиране.

© Toyo Tire Corporation. 2019